Незвичайні місця 

Галілейське море в Ізраїлі

Ізраїль – дивовижна близькосхідна країна з непростою долею та величезною кількістю культурно-історичних пам’яток. Пам’ятки Ізраїлю та просто шикарні місця для відпочинку та лікування приваблюють до цієї країни чимало туристів та відпочиваючих.

Ізраїль є куточком чудових природних ландшафтів та кількох найкрасивіших озер. Озеро Кінерет є не лише основним прісноводним джерелом всього Ізраїлю, але також має величезне історичне значення. Кінерет ще називають Тіверіадським озером чи Галілейським морем.

Галілейське море – місце священних обмивань
Як відомо, Галілейське море часто згадується в Біблії, тому є місцем паломництва багатьох віруючих людей. Згідно з легендами на берегах озера якийсь час жив сам Ісус Христос. Тут же жили і промишляли ловом риби його вірні майбутні апостоли Андрій та Петро. Саме жителі поселень біля Галілейського моря чули проповіді та вчення Ісуса Христа, тут же він знаходив своїх перших однодумців та сподвижників. Мальовничі береги та води озера бачили численні чудеса та чарівні перетворення під час життя Спасителя, включаючи ходіння Ісуса по воді та дивовижне диво примноження риби та хліба. На ознаменування останнього дива недалеко від озера Кінерет було збудовано величну Церкву.

М’які кліматичні умови та священні історичні місця приваблюють до себе мандрівників та паломників практично цілий рік. На берегах озера облаштовано велику кількість затишних місць для відпочинку та проживання, грязьових лікарень та просто готелів.

Зупинившись у одному з них, можна відвідати такі унікальні місця Галілеї, розташовані неподалік Кінерета:

місто Тверію, яке ізраїльтяни вважають священним. Великі майстри Тори та засновники рабиністичного богослов’я саме у Тверії знайшли свій останній земний притулок. Там же можна побачити руїни старовинної синагоги з унікальною мозаїкою, що добре збереглася;
Ярденіт. У це місце прагнуть багато паломників, щоб прийняти священний обряд хрещення;
Цілющі бальнеологічні грязі та термальні джерела Хамей Тверії. Для оздоровлення відпочиваючих та місцевих жителів існує 17 природних грязьових джерел;
Каппернаум. Це мальовничі руїни стародавнього ізраїльського поселення, де, згідно з Біблією, читав проповіді сам Спаситель. Дуже мальовничою вважається гора з промовистою назвою «Гора Нагірної проповіді», яку неодмінно рекомендують відвідати екскурсоводи в Ізраїлі.
Озеро Кінерет – цікаві водні жителі
Окрім історичних та біблійних місць, озеро Кінерет цікаве своїми незвичайними жителями, які зустрічаються лише у його водах. Це невелика кінеретська сардинка довжиною близько 20 см. Рибка Святого Петра привертає увагу тим фактом, що своє потомство дбайливо виношує в роті не самка, а самець. Також на берегах озера можна познайомитися з вогненними мурахами, напад яких дуже небезпечний для живих істот. Ізраїльтяни називають їхні атаки просто стихійним лихом.

Озеро Кінерет та його околиці вважаються найкрасивішим природним музеєм та історичним місцем під чистим ізраїльським небом.

Related posts